textil-ny

Textil

I Sjuhärad finns en lång historia inom textil produktion. I flera hundra år har människor livnärt sig på att utveckla nya material och producera textilier. Idag kryllar regionen av moderna företag som bygger sin utveckling på historiens kunnande. Allt från fibertillverkning, lädergarveri för inrednings- och fordonsindustrin, arbetskläder, skyddskläder, modeföretag, energivävsföretag, teknisk textil och mycket mer.

Textilgruppen består av Nelly Hayek (Borås stad), Daniel Göök (NUAB/BRB), Johan Höglund (Mark kommun), Gunnar Martinsson (MINAB), EvaLotta Pettersson (Marknad Varberg) och Pernilla Kronbäck (Tranemo kommun).

Vårt syfte är att ytterligare förstärka budskapet om att vår region ligger i framkant när det gäller textil, mode och design i Skandinavien. Vi har under 2013 skickat ut en enkätundersökning till berörda företag och arbetar nu vidare med en referensgrupp om vilka aktiviteter/områden som skall prioriteras för 2014 . För att ta del av resultatet vänligen använd följande länk: Presentation enkätundersökning Textilgrupp 18 feb