Bollebygd

Bollebygd är en av Sveriges snabbast växande kommuner och ligger naturskönt mitt emellan Göteborg och Borås, nära Landvetters flygplats.

I de fyra tätorterna Bollebygd, Töllsjö, Olsfors och Hultafors med omgivningar bor cirka 9300 personer. Bollebygds kommun bildades 1995 och är en av Sveriges yngsta kommuner.

Efterfrågan på både lägenheter och mark för nya bostäder är stor och många, framförallt barnfamiljer, väljer att flytta till Bollebygd. Kommunen är rik på småföretag.

Töllsjöskolan utsetts till en av Skolverkets fem referensskolor i hela Sverige

I Bollebygds kommun har du naturen inpå knuten, som inbjuder till både avkoppling och friluftsliv. Flera stora vandringsleder går genom bygden, där du kan uppleva naturens olika skiftningar från storskog till öppet landskap. Bollebygd kan även locka med en 18-håls golfbana i herrgårdsmiljö, en skidbacke, flera motionsspår, vandringsleder, naturstigar, kanotleder, ridanläggningar, fotbollsplaner och boulebanor. Här finns också många sjöar med fina och barnvänliga badplatser och bra fiskevatten.

Avstånd Landvetter: 15 minuter

Avstånd Borås: 20 minuter

Avstånd Göteborg: 25 minuter

Bollebygds Kommun

Business Region Borås arbetar med att så enkelt som möjligt öppna upp möjligheterna för investerare eller företagare att etablera sig i Boråsregionen. Via oss kan ni nå samtliga åtta kommuner i regionen. Business Region Borås arbetar främst med investeringsområden inom Textil, ICT och Fordonssäkerhet.

KONTAKT
Boråsregionen / Sjuhärads kommunalförbund
Skaraborgsvägen 1 A, Vån 2
506 30 BORÅS

033-35 70 53

info@businessregionboras.se