Svenljunga

I Svenljunga har vi den lilla kommunens fördelar, nära till varandra, till idéerna och till besluten. Njut av bad och fiske i våra 300 sjöar eller ströva i härlig natur. Svenljunga är en attraktiv kommun för de som vill ha livskvalitet och goda möjligheter att förena arbete och studier med familj, vänner och fritidsaktiviteter.

I Svenljunga hittar du ett rikt och diversifierat näringsliv. Starka företag som Blåkläder, Västkuststugan, Mjöbäcksvillan, Elmo Leather och Star Trading är alla startade av entreprenörer i kommunen. Bygdens långa tradition av entreprenörsanda understryks även genom GeKås grundare, Svenljungasonen Göran Karlsson.

Genom att komplettera varandra och arbeta tillsammans, har framgångsrika kluster utvecklats. I söder finns ett av Västsveriges starkaste fästen inom byggbranschen; i centralorten och norrut samlas starka företag inom logistik och handel.

Alla kommunens tätorter ligger i anslutning till vatten

Bygdens samarbetsanda har möjliggjort ett rikt föreningsliv och en fullmatad evenemangskalender.Välkommen till den sydligaste kommunen i Västra Götaland. Nära till lugn men också till stadspuls.

 

Avstånd Landvetter: 50 minuter

Avstånd Borås: 30 minuter

Avstånd Göteborg: 65 minuter

 

Svenljunga Kommun

Business Region Borås arbetar med att så enkelt som möjligt öppna upp möjligheterna för investerare eller företagare att etablera sig i Boråsregionen. Via oss kan ni nå samtliga åtta kommuner i regionen. Business Region Borås arbetar främst med investeringsområden inom Textil, ICT och Fordonssäkerhet.

KONTAKT
Boråsregionen / Sjuhärads kommunalförbund
Skaraborgsvägen 1 A, Vån 2
506 30 BORÅS

Sebastian Mårtensson
Business Region Borås
+4670-59 386 59
E-post: Sebastian.martensson@borasregionen.se