Ulricehamn

Ulricehamn är staden där du kan kombinera fantastiskt boende med goda jobbmöjligheter! Ulricehamn är känt för sitt genuina och pittoreska centrum omgivet av en landsbygd med möjligheter, en landsbygd att älska med sina 24 000 invånare.

Fritid och träning

Kom ut till sjöar och kuperad skog där kvalitetssäkrade skid-, cykel- och vandringsleder avlöser varandra.
Ulricehamn växer som evenemangsstad. Hos oss arrangeras allt fler och större evenemang. Allt från musikfestivalen Uport med över 20 000 besökare till Diggiloo, Västgötaloppet och matfestivalen smaka på Ulricehamn.

Ulricehamn erbjuder dig som besökare ett brett utbud av aktiviteter. Här är det cykel, vandring och fantastiska träningsmöjligheter som står i fokus. Ulricehamn har tagit plats som en viktig destination som många väljer när det gäller träning och tävling. Här hos oss på Lassalyckan finns bl.a. ett av Sveriges modernaste idrottscenter.

Ulricehamn Ski Center – Ett av de bästa och populäraste ställena för vintersport i södra Sverige. Här hittar du en komplett vintersportanläggning med sju nedfarter och bra skidåkning för hela familjen.
Lassalyckan i Ulricehamn är södra Sveriges första officiella Vasaloppscenter. Där erbjuds kvalitetssäkrade träningsmöjligheter året runt för både elit och motionärer. Här hölls FIS Cross Country World Cup 2017 och drog 60 000 besökare.

Skolor och familjeliv

Ulricehamns kommun finns det 16 kommunala förskolor, 11 skolor har klasser upp till årskurs 6, två skolor årskurs 7-9 och en gymnasieskola. Vi har bra pendlingsavstånd till högskolor i Borås, Jönköping, Skövde och Göteborg.
I kommunen finns här även flera idrottshallar, fotbollsplaner, sim- och ishall, 14 kommunala badplatser, ridhus och tennisbana. I Ulricehamns kommun finns det 63 lekplatser.

Avstånd Landvetter: 50 min
Avstånd Borås: 20 min
Avstånd Göteborg: 60 min

 

 

Ulricehamns Kommun

Business Region Borås arbetar med att så enkelt som möjligt öppna upp möjligheterna för investerare eller företagare att etablera sig i Boråsregionen. Via oss kan ni nå samtliga åtta kommuner i regionen. Business Region Borås arbetar främst med investeringsområden inom Textil, ICT och Fordonssäkerhet.

KONTAKT
Boråsregionen / Sjuhärads kommunalförbund
Skaraborgsvägen 1 A, Vån 2
506 30 BORÅS

033-35 70 53

info@businessregionboras.se